Ronde Tafel 177 haalt € 6.000 op voor AED’s in Oosterbeek

Ronde Tafel 177 organiseerde op 12 maart 2016 het Heartbeat Benefiet feest in de Concertzaal Oosterbeek. De eerste editie van het benefietfeest in deze opzet was direct een groot succes! De opbrengst kwam ten goede aan de Stichting Renkum Hart Veilig. Deze stichting zet zich in voor een goede spreiding van defibrillatoren (AED’s) in de gemeente Renkum en zorgt voor een netwerk aan inwoners die opgeleid zijn in het gebruik ervan. In Oosterbeek ontbreken momenteel nog AED’s op een aantal cruciale plekken, waarvoor op deze avond geld werd ingezameld.

Het principe achter het Heartbeat Benefiet feest was vrij simpel: voor een vaste prijs werden de ruim 150 gasten de hele avond volledig vermaakt, waarbij ook de consumpties inclusief waren. Om dit mogelijk te maken zijn onder andere de hapjes en drankjes door verschillende bedrijven gesponsord. Ook sloegen de leden van de Ronde Tafel zelf de handen uit de mouwen en stonden zij achter de bar en in de bediening. DJ Jelmer, één van Arnhems beste DJ’s stond achter de draaitafel en zorgde ervoor dat de stemming er al snel in kwam.

Veiling

Halverwege de avond werd onder leiding van veilingmeesters Martin Hemels en Edo Aarts een divers aantal interessante items geveild, waaronder drie overnachtingen in een Pipo-wagen, een diner voor acht personen verzorgd door twee thuiskoks en een groot canvasdoek. Het topkavel deze avond was een aerobatics formatievlucht voor 4 personen in vier historische Fokker S-11 stuntvliegtuigen met het team van Stichting Fokker Four. Alle kavels waren ter beschikking gesteld door sponsoren en het geheel leverde een mooie extra financiële bijdrage op.

Na afloop van de veiling kon Rob Borgonjen, voorzitter van de Ronde Tafel 177 een cheque t.w.v. € 5907,- overhandigen aan de heer Weening van Stichting Renkum Hart Veilig. Nog tijdens de uitreiking werd dit bedrag door één van de gasten aangevuld tot € 6000,-! De heer Weening gaf te kennen zeer verheugd te zijn met dit bedrag, waarmee de stichting bijna 3 extra AED’s in Oosterbeek kan realiseren.

 

084
100090

123